Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Η εκλογική νομιμότητα στα συνδικάτα αποτελεί λυδία λίθο για την εξυγίανση του συνδικαλιστικού κινήματος - Η απόκρουση της νομοθετικής παρέμβασης Κοντονή και Κυβέρνησης, Άμεσο Καθήκον



16/1/2017
Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Η ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΟΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΜΕΣΟ ΚΑΘΗΚΟΝ

Η πληθώρα παρατυπιών και αντικαταστατικών ενεργειών με κύρια ευθύνη του απερχόμενου Προέδρου Μαγαλιού Π. στελέχους της ΠΑΣΚΕ, στα όρια παρανομιών, στο συνέδριο του Ε. Κ. Κομοτηνής που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15/1/2017, επιβεβαιώνει την αδήριτη ανάγκη τήρησης του Ν. 1264/82.
Σε μια περίοδο μνημονιακής επίθεσης από τους δανειστές και την  κυβέρνηση στον κόσμο της εργασίας και της σχεδιαζόμενης αντιδραστικής αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, οι εκφυλιστικές διαδικασίες στις εκλογικές διαδικασίες των συνδικάτων δίνουν λαβή για επιθέσεις στις αντιδραστικές δυνάμεις που στρατηγικά στοχεύουν στην περαιτέρω αποδυνάμωση του συνδικαλιστικού κινήματος.
Οι μεθοδεύσεις του απερχόμενου Προέδρου και της πλειοψηφούσας ΠΑΣΚΕ με αποκλεισμό των μελών της διοίκησης του Ε. Κ. Κομοτηνής από:
  • Στοιχεία των αρχαιρεσιών των πρωτοβάθμιων σωματείων και
  • Νομιμοποιητικά έγγραφα νέων και παλιών σωματείων
Συνιστούν ευθεία παραβίαση του Ν. 1264/82 και δημιουργούν προϋποθέσεις για την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος.
Αξιοκατάκριτη ενέργεια αποτελεί επίσης η απόπειρα εκλογής εφορευτικής επιτροπής χωρίς μυστική ψηφοφορία που αποτράπηκε μετά τη σφοδρή αντίδραση της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης.
Η προκλητική στάση του Μαγαλιού κλιμακώθηκε μετά την ψηφοφορία για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής
  • με «ερμηνεία» για τη σύνθεσή της με πλειοψηφικό σύστημα και όχι με απλή αναλογική!!! καθώς και
  • με απαγόρευση λόγου σε σ. της ΕΑΚ μέλους της διοίκησης της ΓΣΕΕ ενώ μοναδικά δόθηκε ο λόγος στον εκλεκτό της ΠΑΣΚΕ
Οι δημοκρατικές διαδικασίες στα συνδικάτα και η ακριβής αποτύπωση των αποτελεσμάτων και της θέλησης των εργαζόμενων στα εκλεγόμενα όργανα αποτελεί Λυδία λίθο για την αποτελεσματική παρουσία του σ. κ. ενώ κάθε αντίθετη εκτροπή είναι προσβολή απέναντι σ’ έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες δημοκρατικούς θεσμούς.
Η άνευ όρων αποδοχή της νομοθετικής παρέμβασης Κοντονή και κυβέρνησης για διορισμό δικηγόρων στις εκλογικές διαδικασίες των συνδικάτων, ολοκληρώνει το παζλ απόπειρας άλωσης του σ. κ. χωρίς, δυστυχώς, καμιά ουσιαστική αντίδραση της ΓΣΕΕ, που με ευθύνη της πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, δεν έχει πάρει κανένα μέτρο ούτε καν έχει συγκαλέσει τα όργανα.
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση θα πάρει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για την δημοκρατική και όχι μόνο νομιμότητα σε όλη την κλίμακα του σ. κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου