Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Απαράδεκτες μεθοδεύσεις της ΠΑΣΚΕ στο Ε.Κ. Κομοτηνής



16/1/2017
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΣΤΟ Ε.Κ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
 ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ
ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Σήμερα η μνημονιακή  επίθεση των δανειστών, των εργοδοτών  και της κυβέρνησης ενάντια στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα εντείνεται και γενικεύεται.
Το πρώτο βήμα της ανατροπής του Ν. 1264/82 έγινε ήδη εν κρυπτώ και μέσα στα Χριστούγεννα. Με μια απαράδεκτη ρουσφετολογική τροπολογία στο νόμο για το Πτωχευτικό Δίκαιο, η Κυβέρνηση δια του Υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή, καταργήθηκε η διενέργεια των εκλογών των συνδικάτων από δικαστικούς αντιπροσώπους και ανατέθηκε σε δικηγόρους!
Η τροπολογία αυτή συνιστά την πρώτη ευθεία κυβερνητική παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία των συνδικάτων και στη συμφωνημένη από όλο το συνδικαλιστικό κίνημα, δικλείδα ασφαλείας για την καθαρότητα των εκλογικών του διαδικασιών μέσα από την παρουσία δικαστικών.
Την εξέλιξη αυτή έσπευσε πρώτος από όλους να την αξιοποιήσει ο Πρόεδρος του Ε.Κ. Κομοτηνής και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ Π. Μαγαλιός, στο πρόσφατο συνέδριο του Ε.Κ., ο οποίος αφού διόρισε τον προσωπικό του δικηγόρο (ο οποίος μάλιστα τον εκπροσωπεί και σε δίωξη εναντίον συνδικαλιστών και εργαζομένων) προχώρησε σε απαράδεκτες μεθοδεύσεις.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ με ετσιθελικό τρόπο απέκλεισε τα μέλη της διοίκησης του Ε. Κ. που είναι σε άλλες παρατάξεις από κάθε πρόσβαση στα πρακτικά αρχαιρεσιών των πρωτοβάθμιων σωματείων του Ε.Κ. και σε νομιμοποιητικά έγγραφα νέων και παλιών σωματείων!
Ακόμα, η ΠΑΣΚΕ έκανε απόπειρα ώστε η εκλογή της εφορευτικής επιτροπής να γίνει χωρίς μυστική ψηφοφορία, η οποία αποτράπηκε μετά τη σφοδρή αντίδραση της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης. Όμως, η προκλητική στάση του Μαγαλιού κλιμακώθηκε μετά την ψηφοφορία για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής όπου: με «ερμηνεία» για τη σύνθεσή της με πλειοψηφικό σύστημα και όχι με απλή αναλογική!!! καθώς και με απαγόρευση λόγου στο συνάδελφο Γιώργο Παπακωνσταντίνου (μέλους της διοίκησης της ΓΣΕΕ και εκπρόσωπο της ΕΑΚ), ενώ ο λόγος παραχωρήθηκε αποκλειστικά στον εκπρόσωπο της ΠΑΣΚΕ-ΓΣΕΕ
Οι εκφυλιστικές αυτές διαδικασίες στις εκλογικές διαδικασίες των συνδικάτων, δίνουν λαβή για περαιτέρω επιθέσεις όλων εκείνων των δυνάμεων (που στρατηγικά στοχεύουν στην περαιτέρω αποδυνάμωση και περιθωριοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος.
Οι δημοκρατικές διαδικασίες στα συνδικάτα και η ακριβής αποτύπωση των αποτελεσμάτων και της θέλησης των εργαζόμενων στα εκλεγόμενα όργανα αποτελεί Λυδία λίθο για την αποτελεσματική παρουσία του σ. κ., ενώ κάθε αντίθετη εκτροπή είναι προσβολή απέναντι σ’ έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες δημοκρατικούς θεσμούς.
Η άνευ όρων αποδοχή της νομοθετικής παρέμβασης Κοντονή και της κυβέρνησης για διορισμό δικηγόρων στις εκλογικές διαδικασίες των συνδικάτων, ολοκληρώνει το παζλ απόπειρας άλωσης του σ. κ. χωρίς, δυστυχώς, καμιά ουσιαστική αντίδραση της πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που με ευθύνη της, δεν έχει πάρει κανένα μέτρο ούτε καν έχει συγκαλέσει τα όργανα.
Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση θα πάρει κάθε αναγκαία πρωτοβουλία για την δημοκρατική και όχι μόνο νομιμότητα σε όλη την κλίμακα του σ. κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου