Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΕΑΚ-ΓΣΕΕ: Η ΔΕΗ στο βωμό των μνημονίων



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(5/4/2017)

Η ΔΕΗ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να βάλει την οριστική ταφόπλακα στη ΔΕΗ, υλοποιώντας ακόμα μια απαίτηση των δανειστών και των «θεσμών», έχοντας εξασφαλίσει και τη σύμφωνη γνώμη της Ν.Δ.
Η ιδιωτικοποίηση/διάλυση της ΔΕΗ θα γίνει με τη μέθοδο της πώλησης λιγνιτικών και πιθανά υδροηλεκτρικών μονάδων, στο όνομα της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που προωθείται εδώ και δεκαετίες στην Ελλάδα και σε όλη την ΕΕ.
Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι και τα νοικοκυριά στενάζουν από τις απανωτές αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ οι ιδιωτικές εταιρείες έχουν αρχίσει να θησαυρίζουν στην πλάτη των καταναλωτών και της ίδιας της ΔΕΗ, αφού αγοράζουν πάμφθηνα το ρεύμα που παράγει η επιχείρηση με το σύστημα των δημοπρασιών (ΝΟΜΕ).
Στόχος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων που θέλουν να «κανιβαλίσουν» τη ΔΕΗ (όπως δήλωσε κορυφαίος Υπουργός) είναι αυτή να καταρρεύσει λόγω των μεγάλων χρεών που έχει συσσωρεύσει από επιχειρήσεις και νοικοκυριά, να απαξιωθεί και να τεμαχιστεί. 
Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία δεν έχουν κανένα όφελος από την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Αντίθετα. Πρέπει να αγωνιστούν για να αποτρέψουν τη διάλυση της ΔΕΗ και την εκχώρησή της στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
Στηρίζουμε τον αγώνα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και των εργαζομένων της για μια ΔΕΗ δημόσια, σε όφελος του ελληνικού λαού και με φθηνό ρεύμα σε όλα τα νοικοκυριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου